17.4.12

Η Αντιγόνη του Μ. Μπρεχτ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Την Παράσταση του Μπέρτολτ Μπρεχτ, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Σάββατο 21 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (Eugen Berthold Friedrich Brecht) 10 Φεβρουαρίου 1898 - 14 Αυγούστου 1956 ήταν Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα. Θεωρείται ο πατέρας του επικού θεάτρου. Τα έργα του χαρακτηρίζονταν αρχικά από πνεύμα καταδίκης του πολέμου και του μιλιταρισμού, ενώ στη συνέχεια παρατηρείται μια αποφασιστική στροφή στη σκέψη και τη ζωή του, που εμπνέεται από τη μαρξιστική φιλοσοφία.

Πρώτο του έργο το θεατρικό "Βάαλ" (Baal, 1918), μετά έγραψε το "Ταμπούρλα μες τη Νύχτα" (Trommeln in der Nacht 1922) που κέρδισε το Βραβείο Κλάιστ (Kleist Prize.

Άλλα του έργα: "Η Ζωή του Γαλιλαίου" (1937-39), "Μάνα Κουράγιο και τα Παιδιά της" (1936-39), "Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν" (1935-41), "Ο Κύριος Πούντιλα και ο Υπηρέτης του Μάττι" (1940), "Η 'Ανοδος του Αρτούρου Ούι" (1941), "Τα Οράματα της Σιμόνης Μασάρ" (1940-43), "Ο Σβέικ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο" (1942-43) και "Ο Καυκασιανός Κύκλος με την Κιμωλία" (1943-45). Επεξεργάστηκε την Αντιγόνη του Σοφοκλή και τον Κοριολάνο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ


Στην Παράσταση "Αντιγόνη", του Μπρεχτ, παρουσιάζεται η ιστορία της Αντιγόνης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Γερμανού δραματουργού και ποιητή. Μέσω της Αντιγόνης που είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της Αντίστασης και της Ελευθερίας, βλέπουμε τον παραλογισμό του πολέμου και της εξουσίας, που ζητάει το αίμα των πολιτών για να παίξει τα βρώμικα πολιτικά της παιχνίδια.



  • Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Νικόλας Μίχας.
  • Παίζουν οι: Ειρήνη Μπαλτά, Χριστόδουλος Στυλιανού, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χάρις Συμεωνίδου, Μάρα Βλαχάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Φώτης Τσοτουλίδης, Μάριος Μακρόπουλος.
  • Χορογραφία: Κατερίνα Σπυροπούλου
  • Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Χρίστος Θεοδώρου.
  • Φωτογραφία: Χρήστος Μαρκαντώνης.


Είσοδος Ελεύθερη, με Σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Στέγη γραμμάτων και τεχνών

Πηγή - φώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: