25.1.12

Το Μυστήριο της Ζωής, Ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο


Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, με τίτλο "Το μυστήριο της ζωής" με την υπογραφή Μίμη Πλέσσα.

Ελεύθερη είσοδος, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.

Το Μυστήριο της Ζωής είναι μέρος μιας τριλογίας, αφιερωμένης στις πτυχές του προαιώνιου ερωτήματος. Είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν; Μιλά για την εμφάνιση της ζωής στη Γη για τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία των ειδών ζωής του πλανήτη μας.

Η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, βασικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για την Εξέλιξη, καθώς και τη σημασία που έχει η μελέτη των απολιθωμάτων για να κατανοήσουμε την εξέλιξη μέσα στο χρόνο.

Ο μαέστρος, συνθέτης εκατοντάδων μουσικών επιτυχιών, ο μεγάλος (όχι μόνο σε ηλικία) Μίμης Πλέσσας που, εκτός των άλλων, είναι επί πλέον και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Χημείας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ. Είναι η δεύτερη παράσταση του Πλανηταρίου που φέρει τη μουσική του υπογραφή.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πλανηταρίου χρησιμοποιούνται πλέον όλες οι δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που παρέχουν σήμερα τα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, ώστε να γίνει η αφήγηση της ιστορίας της επιστήμης με τρόπο συναρπαστικό.


Οι τρισδιάστατες σκηνές εικονικής πραγματικότητας της παράστασης βασίζονται στην τριεθνή συνεργασία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, του Πλανηταρίου Μόρισον στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και της Ολλανδικής εταιρείας Mirage 3D στη Χάγη.

σκηνοθεσία: Ryan Wyatt (Πλανητάριο Μόρισον) και Robin Sip (Μιράζ 3D).

τη σεναριακή προσέγγιση και προσαρμογή των σκηνών της ελληνικής παράστασης έκανε ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Σιμόπουλος. Την παράσταση αφηγείται στα Ελληνικά η Θέμις Μπαζάκα, ο Κοσμάς Δεβελέγκας και ο Γιάννης Στεφόπουλος, ενώ στην Αγγλική εκδοχή ακούγεται η Jodie Foster, o Tony Maples και o Michael Harrigan.


Πηγή Ίδρυμα Ευγενίδου, δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: