13.12.11

Νεομεσαίωνας


Η κοινωνία βρίσκεται ένα βήμα πριν τη πλήρη κατάρρευση, άλλοι λένε πως έχει πιάσει ήδη πάτο. Ένας νέος μεσαίωνας ανατέλλει!

Ζητάμε από τους πολιτικούς να ανατρέψουν τη κατάσταση, μια κατάσταση που κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε αυτούς. Είναι δυνατόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να διορθώσουν κάτι που και αυτοί χάλασαν;

Ζητάμε να τιμωρηθούν πολιτικοί, υπουργοί, πρώην και νυν κυβερνώντες για τα εγκλήματα που όντος διέπραξαν. Πως; Αφού δεν είναι ικανοί να τιμωρήσουν ούτε καν μερικούς πλούσιους αλήτες που έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα. Με αποδείξεις, ηχογραφήσεις από μυστικές υπηρεσίες, καταγγελία από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία κτλ. Μόνο κάτι μικροαπατεώνες φυλάκισαν. Οι μεγάλοι όχι μόνο τη γλύτωσαν μα συνεχίζουν να διοικούν κοροϊδεύοντας την κοινωνία στα μούτρα!

Όσο για τους φοροφυγάδες κανείς δεν ασχολείται, συλλαμβάνουν κάποιους που έκαναν το λάθος να δηλώσουν τα κέρδη τους και λόγο της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο που λόγο της καθυστέρησης έχει τριπλασιαστεί. Οι φοροφυγάδες κύριοι δε χρωστούν γιατί δε δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Η Ελβετία μας παρακαλά, όπως και στο ποδόσφαιρο μας παρακαλούσε η ΟΥΕΦΑ, εδώ και 3 χρόνια να υπογράψουμε συμφωνία για τα εκατοντάδες δις ευρώ των Ελλήνων λουφαδόρων και μεις τίποτα. Μόνο οι Βενιζέλοι μας δουλεύουν πως τάχα είναι στο δρόμο η συμφωνία, έρχεται περπατώντας.

Και ήρθε η οικονομική κατάρρευση του κράτους να ξεγυμνώσει το σύστημα. Να δούμε όλη την ασχήμια της κοινωνίας. Οι δούλοι της αρχαίας Αθήνας ζούσαν καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή από την πλειοψηφία των σημερινών Αθηναίων.

Η ευθύνη των πολιτών
Δημόσιοι λειτουργοί (δήθεν). Η εύκολη μα ψεύτικη δικαιολογία, εκτελώ εντολές. Ο αστυνομικός ορκίζετε να υπηρετεί τους πολίτες και να σέβεται το σύνταγμα. Όταν παίρνει εντολή να χτυπήσει αθώους πολίτες, να δηλητηριάσει με χημικά το κόσμο, όχι μόνο είναι υποχρεωμένος να αγνοήσει τη διαταγή αλλά πρέπει να τη καταγγείλει και να οδηγήσει τον εντολέα στη δικαιοσύνη.

Ο γιατρός ή ο υπάλληλος του νοσοκομείου που πήρε εντολή να διώξει ετοιμόγεννη ή αυτός που πήρε εντολή να κρατήσει όμηρο το βρέφος μέχρι να πληρωθεί η γέννα, θα έπρεπε να αγνοήσει και να καταγγείλει. Αυτός που ξήλωσε παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι έπρεπε να αρνηθεί να το κάνει γιατί είναι ανήθικο.

Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία της παγκόσμιας κοινωνικής κατάρρευσης.


Photo by economic history blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: