22.11.11

Στα πεδία της μάχης

goldΛέγαμε την προηγούμενη φορά για το πείραμα που λέγεται "αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα". Το πρώτο βήμα, η πρώτη ίσως πολεμική πράξη κατά τη διάρκεια του 1ου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

Η επόμενη φάση του πολέμου διεξάχθηκε στην Ιταλία μα σχεδόν ταυτόχρονα χτύπησαν την Ισπανία τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Ακολούθησε ένα χτύπημα στην Ουγγαρία ενώ και η Πορτογαλία είχε δεχθεί πλήγμα και αυτή.

kanoni

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις ΗΠΑ το μέτωπο είναι ανοιχτό εδώ και καιρό. Μα ακόμα και η δήθεν ισχυρή Γερμανία δέχθηκε επίθεση με "βαλλιστικούς πυραύλους", δε κατάφερε να πουλήσει τη νέα σειρά ομολόγων που εξέδωσε. Γιατί να επενδύσουν με μικρή απόδοση αφού στις σφυροκοπημένες Ισπανία - Ιταλία θα πάρουν τριπλάσιο ή και μεγαλύτερο τόκο.

Σε όλο το κόσμο η λιτότητα δημιούργησε κύματα αγανακτισμένων πολιτών τα οποία για να έχουν θετικό για τη κοινωνία αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνουν τσουνάμι. Το κίνημα των αγανακτισμένων της Wall street έχει θορυβήσει τους κρατούντες. Μέχρι και η δημιουργία λαϊκών υπαίθριων βιβλιοθηκών τους έκανε να καταλάβουν τη σοβαρότητα των εξεγερμένων και οι μεσαιωνικές φασιστικές αντιδράσεις των δυνάμεων καταστολής αποδεικνύουν το πανικό τους.



Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης και των ΗΠΑ δείχνουν να μην έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος ίσως να μην έχουν καν καταλάβει ποιός είναι ο εχθρός. Κάποιες ασαφείς δηλώσεις μόνο, για τους κερδοσκόπους και την γενικότητα που αποκαλούν "οι αγορές".

Ο εχθρός έχει όνομα ή μάλλον ονόματα τα οποία δεν ξεπερνούν τις 1000 οικογένειες παγκοσμίως που έχουν μαζέψει το 95% του παγκόσμιου πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: