30.7.11

Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου

Η ταινία Αλπεις του Γιώργου Λάνθιμου θα λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βενετίας (31 Αυγούστου -10 Σεπτεμβρίου).

Οι "Άλπεις" θα μονομαχίσουν για το χρυσό λιοντάρι, με το Ρόμαν Πολάνσκι και την ταινία "Carnage", το Τζορτζ Κλούνεϊ με το "Idles of March" στο οποίο παίζει ο ίδιος και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, το Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με το "A dangerous method", το Γουίλιαμ Φρίντκιν με το "Killer Joe" με πρωταγωνιστή το Μάθιου Μακόναχι, τη Τζόντι Φόστερ, το Βίνγκο Μόρτενσεν, τη Κίρα Νάιτλι και το Τόμας Αλφρεντσον με το διαφημισμένο "Tinker tailor soldier spy" διασκευή του βιβλίου του Τζον Λε Καρέ και ηθοποιούς όπως ο Γκάρι Ολντμαν, ο Πίτερ Φερθ , ο Τομ Χάρντι και ο Τζον Χερτ.


Η υπόθεση των Άλπεων: Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

Πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου. Το καστ απαρτίζουν οι Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια και Άρης Σερβετάλης, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: