26.7.11

Ριχάρδος Γ΄... κάτοχος όσκαρ στην Επίδαυρο

Ο Κέβιν Σπέισι, πρωταγωνιστής της έξοχης ταινίας των πέντε Όσκαρ «American Beauty» (1999, ερμηνεύει το ρόλο του Ριχάρδου Γ' στην Επίδαυρο.

Ο Σαμ Μέντεζ,(επίσης κάτοχος Όσκαρ), επιστρέφει στο θέατρο για να σκηνοθετήσει τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, στον ομώνυμο ρόλο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του φεστιβάλ, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου φιλοξενεί επί τρεις συνεχόμενες βραδιές και όχι δύο όπως συνήθως.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν για την προπώληση του Ριχάρδου Γ΄του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες για τη «Νόρμα» και τη «Μήδεια» με την Μαρία Κάλλας τη δεκαετία του ’60.

30.000 θεατές υπολογίζεται ότι θα δουν την τρίωρη αυτή υπερπαραγωγή, η οποία, στη συνέχεια, θα ταξιδέψει από το Σίδνεϊ μέχρι το Χονγκ Κονγκ.

29, 30 και 31 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Update 1/8/2011

Μεγάλη επιτυχία είχε τελικά η παράσταση. 27.000 θεατές χειροκρότησαν όρθιοι το Κέβιν Σπέισι, στο κοίλον της Επιδαύρου ως "Ριχάρδο Γ΄" στην παραγωγή "The Bridge Project".

Ηταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δώσει στη ζωή μου, δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός. Ένας υπέροχος καλλιτέχνης σε μια σπουδαία ερμηνεία της καριέρας του.

Ένας ηθοποιός με σπάνια σοβαρότητα, ήρθε για να παίξει στην Επίδαυρο και αυτό έκανε. Δεν ήθελε φωτογραφίες, χαμόγελα, πόζες, αυτόγραφα. Δεν είχε δικό του καμαρίνι, έφευγε αμέσως μετά τη λήξη της παράστασης, αποφεύγοντας τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: