24.3.11

Ο Χορός των 7 πεπλων

Skinny Legs and All είναι ο Αγγλικός τίτλος του βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, "ο χορός των εφτά πέπλων", που εκδόθηκε το 1990

Ένας Άραβας κι ένας Εβραίος ανοίγουν μαζί εστιατόριο απέναντι στο κτίριο του ΟΗΕ.

Μια κονσέρβα φασόλια αρχίζει να φιλοσοφεί, ένα κουταλάκι του γλυκού είναι μπερδεμένο ενώ μια νεαρή σερβιτόρα κυριαρχεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Νέας Υόρκης κι ένας βίαιος οξυγονοκολλητής, που δεν σηκώνει και πολλά πολλά, ανακαλύπτει τον χαμένο Θεό της Παλαιστίνης.

Όλες οι υποκρισίες της κοινωνίας μας ξεδιπλώνονται και πέφτουν μία μία σαν τα πέπλα από τον ανατολίτικο χορό των επτά πέπλων .

Ένα υπέροχο πολιτικό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα μια καταπληκτική κωμωδία με έντονη και συνεχή δράση. Ένα βιβλίο που σε κάνει να προβληματίζεσαι από τα φιλοσοφικά διλήμματα που θέτει και σε κάνει να κλαις απο τα γελια όταν το διαβάζεις.

tom robins


Ο Τόμας Γιουτζίν Ρόμπινς (Thomas Eugene Robbins) είναι Αμερικανός συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1936 στο Μπλόουινγκ Ροκ (Blowing Rock) της Βόρειας Καρολίνα. Τελείωσε τη σχολή Καλών Τεχνών του Richmond και δούλεψε σε εφημερίδες στο Ρίτσμοντ και το Σιάτλ.

Ζει στην Ουάσιγκτον από το 1970 και το 1997 κέρδισε το βραβείο Golden Umbrella στο Bumbershoot φεστιβάλ του Σιάτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: