15.10.10

Blog action day 2010


Πείνα, επιδημίες, πόλεμος, έλλειψη πόσιμου νερού, απαγωγές παιδιών με σκοπό να τα κάνουν στρατιώτες. Ο τρίτος κόσμος έχει πολλά προβλήματα, αυτά είναι ίσως τα πιο γνωστά.

Το blog action day 2010 (ημέρα δράσης των bloggers) διάλεξε το πρόβλημα που λέγεται έλλειψη πόσιμου νερού. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη γή δεν έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Το να ανοίγουν τη βρύση, κάτι που για μας είναι καθημερινότητα, γι αυτούς είναι πολυτέλεια.

Μάλιστα το νερό είναι μέρος και των υπόλοιπων προβλημάτων του τρίτου κόσμου, των φτωχότερων δηλαδή κρατών. Στην Υποσαχάρια Αφρική γίνεται πόλεμος για το νερό, σε πολλά μέρη του κόσμου η έλλειψη του νερού προκαλεί επιδημίες.

Ίσως εμείς να μη μπορούμε να κάνουμε πολλά, μα αυτοί που διοικούν το πλανήτη δεν έχουν καμία δικαιολογία. Διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα και πόρους για να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, εκατομμυρίων παιδιών και όμως κωφεύουν.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να γίνουν μιά φωνή τόσο δυνατή που θα την ακούσουν θέλουν δε θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: