5.8.10

Ξέρξης


This is Sparta! Φώναζε ο Λεωνίδας στην ταινία 300 και πολλοί από εμάς ένιωσαν περήφανοι. Το ιρανικό ηθικό, αντίθετα, καταβαραθρώθηκε και ο κόσμος μίλησε για αντιιρανική αμερικανική προπαγάνδα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ζακ Σνάιντερ, ετοιμάζει μιά νέα ταινία με τους Περσικούς πολέμους, τη μάχη του Μαραθώνα. Ο τίτλος της νέας ταινίας "Ξέρξης". Κορυφαίος χαρακτήρας στο έργο θα είναι ο Θεμιστοκλής, ο πατέρας της δημοκρατίας σύμφωνα με τον Φραγκ Μίλλερ που έχει μετατρέψει την Ελληνική ιστορία σε κόμικς, Η ταινία αφορά πολύ περισσότερο τις επιλογές αυτών των ανθρώπων. Οι Σπαρτιάτες έλεγαν: "Πολεμούμε, πεθαίνουμε", έτσι αυτή ήταν μια απλή επιλογή για αυτούς, δεν υπήρχε παράδοση.
Αυτό που είναι σημαντικό με τον Θεμιστοκλή και τους πολεμιστές του είναι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερο πολιτικά τεχνάσματα για να συμφωνήσουν όλοι, δηλώνει ο Μίλλερ.


Τα γεγονότα της ταινίας ξεκινούν δέκα χρόνια πριν από τους «300» και η ιστορία ξεκινάει με τη Μάχη του Μαραθώνα. O Λεωνίδας θα κάνει μια μικρή εμφάνιση στη ταινία μα είναι άγνωστο αν ο Τζέραλντ Μπάτλερ,που έγινε σταρ μετά το "300", θα δεχτεί να παίξει τη σκηνή.

Όπως δήλωσε στους Λος Αντζελες Τάιμς ο Σνάιντερ, η μεταφορά του κόμικς στον κινηματογράφο έχει ήδη ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: