1.1.10

Τα αγριόχορτα "Les herbes folles"


50 Χρόνια μετά το "Χιροσίμα αγάπη μου" ο Αλέν Ρενέ (Alain Resnais) παρουσιάζει "Τα αγριόχορτα". Μιά θαυμάσια ταινία η οποία παρά τα 87 χρόνια του σκηνοθέτη έχει μια φρεσκάδα και έναν ενθουσιασμό που αποδεικνύει πως ο Ρενέ παραμένει ένας από τους πιο νεανικούς και πρωτοπόρους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου.

Ένας παντρεμένος μιας κάποιας ηλικίας άνδρας ο Ζορζ Παλέ (Αντρέ Ντισολιέ)βρήσκει το πορτοφόλι μιάς οδοντιάτρου της Μαργκαρετ(Σαμπίν Αζεμά), που έχει για χόμπι να πιλοτάρει παλιά αεροπλάνα. Θέλοντας να γνωρίσει το θύμα της κλοπής, ο Ζορζ προκαλεί μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων. Γύρω από αυτή την απλή ίντριγκα, ο Ρενέ έφτιαξε μια ταινία ύμνο στον έρωτα, που ξεπερνά την πιο ωραία, την πιο ευφάνταστη και απρόβλεπτη φαντασία. Οι απίθανα όμορφες εικόνες, η ευρηματική πλοκή με τις συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές,κάνουν την ταινία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Πρωταγωνιστούν Αντρέ Ντισολιέ (Antre Dussollier), Σαμπίν Αζεμά (Sabine Azema)(σύζυγος του σκηνοθέτη), Εμανουέλ Ντεβός (Emmanuelle Devos), Ματιέ Αμαλρίκ (Mathieu Amalric).
Το σενάριο είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Κριστιάν Γκεγί.

Η ταινία που πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ των Καννών παίζεται τώρα στους κινηματογράφους.

Πηγή Festival de Cannes


2 σχόλια:

habilis είπε...

Καταπληκτικός ο Ρενε !

m.blanco είπε...

Στα 87 του και όμως μοιάζει νεώτερος από πολλούς!