30.11.09

Νέα βράβευση για τον "κυνόδοντα" του Γιώργου Λάνθιμου


Μετά το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τομέα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του φεστιβάλ των Καννών, ένα ακόμα βραβείο για την ταινία του σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, "Κυνόδοντας".

Το «Μπρούντζινο Άλογο», το βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ της Στοκχόλμης.

παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.

Η υπόθεση της ταινίας:
Ένα ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως πιστεύουν οι γονείς τους. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, μια κοπέλα που εργάζετε στο ίδιο εργοστάσιο με τον πατέρα. Ο μόνος λόγος που ο πατέρας της επιτρέπει τις επισκέψεις είναι το ότι θέλει να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιού του. Μια οικογενειακή δικτατορία...

5-5-2010 update

Η ταινία του Γ. Λάνθιμου απέσπασε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι η επίσημη πρότασή της το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010.
Βραβέυτηκε στις κατηγορίες - Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου και Μοντάζ.

Εκτός από τις Κάννες έχει πάρει βραβεία στα φεστιβάλ των Σαράγεβο, Μοντρεάλ, Μονπελιέ, Εστορίλ, Στοκχόλμης, Τεργέστης, Δουβλίνου και Σίτζες και την προβολή της στο φημισμένο MoMa των Ηνωμένων Πολιτείων. Στο παλμαρέ των διακρίσεών του ο Γιώργος Λάνθιμος προσέθεσε στις 29 Απριλίου το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο RiveRun International Film Festival της Αμερικής και την Ειδική Μνεία στο ιταλικό Mosaico d'Europa Film Fest.

Η ταινία έχει προβληθεί σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.Times του Λονδίνου, Guardian και Independent κάνουν λόγο για ταινία παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ο Κυνόδοντας του Γ. Λάνθιμου προτάθηκε για τα Όσκαρ που θα απονεμηθούν στις 27/2/2011

Φωτογραφία του Γ.Λανθιμου


1 σχόλιο:

korinoskilo είπε...

πιαστικε λιγο το στομαχι μου ειναι η αληθεια :/


καλησπερες