14.10.09

Blog action day


15-10-2009
6500 περίπου blogs από 131 χώρες του κόσμου

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η συνακόλουθη κλιματική αλλαγή είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Το λιώσιμο των πάγων και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών δεν είναι το μόνο επακόλουθο της υπερθέρμανσης, αλλαγές στη γεωλογική δραστηριότητα όπως εκρήξεις ηφαιστείων που με τη σειρά τους θα επηρεάσουν το κλίμα.
Θεωρείται δεδομένο ότι τα σωματίδια που εκπέμπονται στον αέρα από μια ηφαιστειακή έκρηξη, επιδρούν στην χημεία της ατμόσφαιρας και, κατά συνέπεια, επηρεάζουν το κλίμα.

Όταν τελείωνε η εποχή των παγετώνων, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στην ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς οι πάγοι έλιωναν και το υπόγειο μάγμα έβρισκε ταχύτερα και ευκολότερα διεξόδους προς την επιφάνεια.

Αν συνεχιστεί η συσσώρευση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνεχιζόμενη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συχνότερα και εντονότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, ξηρασίες, πλημμύρες, επανεμφάνιση ασθενειών, καταστροφές οικοσυστημάτων και φυσικά εκατόμβες ανθρωπίνων ζωών.

Η ανάγκη δράσης για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών είναι άμεση, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό οι bloggers όλου του κόσμου σε μια κοινή προσπάθεια διαμαρτυρίας, αλλά και προτροπής σε όλους να δράσουμε, ακόμα και η μικρότερη προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης, η ανακύκλωση ενός κουτιού αναψυκτικού,η σωστή καθοδήγηση ενός παιδιού να προσέχει το περιβάλλον, έχουν μεγάλη σημασία γιατί εκατομμύρια μικρές φωνές αν ακουστούν ταυτόχρονα μπορεί να γκρεμίσουν τα τείχη της αδιαφορίας και της άγνοιας.

συνέχεια

1 σχόλιο:

Εύα Παραδείσου είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλό σου βράδυ :)