11.9.09

Φεστιβάλ Χιπ Χοπ και άλλες εκδηλώσεις για τη Μπιενάλε

Φλοίσβος

επιγραφη

Η δεύτερη Μπιενάλε που άρχισε στις 15 Ιουνίου στο Π.Φάληρο, συνεχίζεται.
Αύριο αρχίζει μια performans across the seaside, όπως γράφει και η ταμπελίτσα που έχουν κρεμάσει στην παραλία στο ύψος του Φλοίσβου.

Όσες εκδηλώσεις της Μπιενάλε παρακολούθησα για να πώ την αλήθεια δεν με ενθουσίασαν, μια διάλεξη πάνω σε μια πλωτή εξέδρα από βάρκες και η κατασκευή ενός στρογγυλού λυόμενου της δεκαετίας του 70.

Στην πλατεία νερού, στις 12 Σεπτεμβρίου, ένα Φεστιβάλ Χιπ Χοπ. Δεκατέσσερα από τα δημοφιλέστερα hip-hop σχήματα της Αθήνας, ενώνουν τη φωνή τους με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση 'Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και εναντιώνονται στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Univers, Νεκρική Σιγή, Freedom of Speech, Bitman & El Pap Chico, Flowjob, MC Yinka και guest Νικόλας Razastarr.


Οι δυο Ιταλοί καλλιτέχνες, Matteo Fraterno και Cesare Pietroiusti, αύριο στη παραλία του Φλοίσβου, οι καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση μεταξύ γλώσσας και διαμαρτυρίας, μετατρέποντας το ανθρώπινο σώμα σε 'πεδίο' πολιτικής διαμαρτυρίας. Θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε μια Μπιενάλε που άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές όπως θα δείτε σε παλαιότερο post στο είναι-αδύνατον .

H Ομάδα Φιλοπάππου τελειώνει τις εργασίες της με μια σπορά σε έκταση 100 τ.μ. στο πάρκο Φαλήρου. Για τη σπορά χρησιμοποιούνται σπόροι τριφυλλιού, μηδικής, κινέζικου λάχανου, σέσκουλου, ρόκας και μεγάλη ποικιλία σπόρων φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων λουλουδιών. Το φθινόπωρο ένα ζωντανό γλυπτό θα κάνει την εμφάνιση του στο πάρκο.

Σάβατο και Κυριακή βράδυ ο Νίκος Αρβανίτης θα πραγματοποιήσει ένα σόου με πυροτεχνήματα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: