23.8.09

Ο Μαραθώνας, η μάχη και η φωτιά


Ένα χρόνο πριν από τους εορτασμούς των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, ο Μαραθώνας καίγεται. Η Αττική για άλλη μια φορά έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Από το 2007 έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον εορτασμό επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έρθουν για τη γιορτή, καθώς και αθλητές που θα τρέξουν στην κλασική διαδρομή.
Κρανίου τόπος, όλο το δάσος δίπλα στη λίμνη έγινε στάχτες, αν βρουν και σκορπίσουν μερικά πτώματα θα μοιάζει με ντεκόρ, το πεδίο της μάχης σε αναπαράσταση.

Αν οι κυβερνώντες αναδάσωναν και το τελευταίο στρέμμα από τα καμένα δάση, θα υπήρχε λόγος να τα καίνε; αν δεν είναι ικανοί να ελέγξουν την κατάσταση των καμένων περιοχών ας χρησιμοποιήσουν το Google Earth όπως κάνουν οι ινδιάνοι του Αμαζονίου για να προστατέψουν το δάσος τους από την παράνομη υλοτομία.

Αυτή η κατάσταση με τις φωτιές που καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από την Ελληνική φύση με κάνουν να νιώθω πολύ άσχημα, κάθε καλοκαίρι τα ίδια.

Δείτε ένα ωραίο video για το μουσείο μαραθωνίου δρόμου ελπίζω μόνο να μη καεί από τη φωτιά.

2 σχόλια:

Υάδα είπε...

Απόψε στο ραδιόφωνο άκουγα μια εκπομπή-μαραθώνιο με ανταποκρίσεις συνεχώς από τα πύρινα μέτωπα. Ο εκφωνητής επεσήμαινε μεταξύ άλλων τη σημασία και την αξία της αναδάσωσης.
Επειδή η καταστροφή είναι δεδομένη, ας κοιτάξουμε από αύριο τί μπορούμε να πράξουμε για να αποκαταστήσουμε έστω στο ελάχιστο αυτό που το ανθρώπινο χέρι κατέστρεψε.

Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε, με τη φωτιά να αποτελεί παρελθόν και τη σημασία της αναδάσωσης ως στόχο ζωής για τις μέρες που ξημερώνουν :-)

m.blanco είπε...

@Υάδα μου μακάρι γιατί έστω και ένα στρέμμα δάσους να γίνει οικόπεδο, αυτό θα οπλίσει τα χέρια του επόμενου εμπρηστή!!!