16.7.09

Για όλα φταίνε οι γκάγκστερ.


Πριν από λίγες μέρες είδα στη Βουλιαγμένη σέρφερ, όχι του αέρα wind serf, αλλά αυτούς με τη σανίδα που καβαλάνε τα κύματα, όπως στις Δυτικές ακτές της Αμερικής.
Έμαθα μάλιστα οτι είναι Έλληνες και ότι ακολουθούν τον ίδιο τρόπο ζωής όπως οι αντίστοιχοι των ΗΠΑ, σαν μοντέρνοι χύπηδες με τη σανίδα σαν σύμβολο ελευθερίας.

Ταυτόχρονα στα δελτία ειδήσεων μιλάνε συνεχώς για τον Αλ Βλαστό και τη συμμορία του που οι αδιάφθοροι προσπαθούν να βρουν στοιχεία για να τον ενοχοποιήσουν. Όπως στο Σικάγο με τον Αλ Καπόνε και τη συμμορία του που προσπαθούσαν οι αδιάφθοροι του FBI να βρουν στοιχεία εναντίων του.

Δεν ξέρω πως μου ήρθε και σκέφτηκα τον Γιώργο Κατσαρό τον παλιό ρεμπέτη που σε ηλικία 104 ετών ήρθε απο το Σικάγο να τραγουδήσει στο Λυκαβηττό και μάλιστα χωρίς μικρόφωνο, στη συνέντευξη που ακολούθησε είπε "Στο Τσικάγο ερχότανε τα βράδια στο μαγαζί που δούλευα ο Αλέκος ο Καπόνης, μου έδινε 1οο δολάρια για μια παραγγελιά". Τον βλέπετε κάτω στο video του you tube, 104 ετών με την κιθάρα στο χέρι.

Στο Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης νόμισαν πως με τη σύλληψη του Καπόνε έλυσαν το πρόβλημα της διαφθοράς. Στην Αθήνα της καπνοαπαγόρευσης νομίζουν ότι με τη σύληψη του Βλαστόνε θα ξεχάσουμε το χάλι τους, μα ο Βλαστόνε είναι ήδη φυλακισμένος ισόβια και οι κρατικοί που τον βοήθησαν (αστυνόμοι, δικαστές και δικηγόροι) αυτοί οι δέκα, οι πέντε που αποδείξεις υπάρχουν για τους τρεις τον εξής ένα τον επονομαζόμενο κανένα, θα τους γίνουν συστάσεις, ίσως και να πάρουν μετάθεση. Λίγα χρόνια μετά όταν θα συλληφθούν για κάτι άλλο θα λέμε, μα πριν δυο χρόνια έκανε αυτό και τώρα έχει πάρει προαγωγή;

Για όλα φταίνε οι φυλακισμένοι, οι πολιτικοί είναι αθώοι άδικα τους κατηγορούσαμε, να φτιάξουμε φυλακές μέσα στις φυλακές, πιο βαθιά για να μην έχει σήμα το κινητό τους.

Νεοέλληνες με σέρφερ, γκάγκστερ και καπνοαπαγόρευση, μόνο η κου κλουξ κλαν μας λείπει για να γίνουμε τέλειοι Αμερικάνοι, να κάψουμε μερικούς σταυρούς έξω από σπίτια μεταναστών για να γίνουμε τέλειοι.

Φυλακή στους λευτερομένους, πάνε τα ομόλογα , το χρηματιστήριο, οι κουμπάροι, οι μιζαδόροι της siemens κτλ.


2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

μα ειναι το φαινομενο της κοινωνιας μας.... για ολα φταινε οι αλλοι ποτέ εμεις....
ειναι πολυ δυσκολο να γυρισουμε στον εαυτο μας και να παραδεχτουμε ποσο φταιμε... αρα...
η δικαιολογια στο μεγαλειο της :)


καλησπερες

AlexMil είπε...

Μα είναι δυνατόν να μη σκεφθείς το Γιώργο Κατσαρό. Πολυ ωραία φωνή, με ιδιαίτερη χροιά, αξιοθαύμαστη υπομονή, όμορφα τραγούδια.
Βέβαια η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο που θα υπάρχει πάντοτε εφόσον δεν αλλάζει το σύστημα που ζούμε. Μη πιστεύεις δε πως αλλού σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι καλύτερα, τα ίδια είναι και χειρότερα, μόνο που είναι πιο έντεχνα καμουφλαρισμένα.