30.7.09

Μαρώνεια μετά από 2 και κάτι χιλιετηρίδες


Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας είναι έτοιμο να λειτουργήσει μετά από περίπου 2.300 χρόνια απραξίας Στις 29 Αυγούστου στη χωμάτινη ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου η τραγωδός Λύδια Κονιόρδου θα ερμηνεύσει μονολόγους από τα έργα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Δυστυχώς η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μόνο 200 άτομα.

Όπως ο Οδυσσέας μέθυσε τον Κύκλωπα με Μαρώνειο οίνο, έτσι και οι θεατές του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας θα μεθύσουν από την ιερότητα που εκπέμπει ο χώρος

Η Μαρώνεια βρίσκεται στο Νομό Ροδόπης στην περιοχή εκτός από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους υπάρχουν σπήλαια και σπουδαίοι υδροβιότοποι με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που προστατεύονται από τη Διεθνή Συνθήκη Ramsar. Η περιοχή είναι πανέμορφη με εναλλαγές εικόνων και αισθήσεων, από τις μυρωδιές του βουνού στον παφλασμό των κυμάτων στις πανέμορφες ακρογιαλιές.

Στη φωτογραφία βλέπετε πως τα περισσότερα καθίσματα του αρχαίου θεάτρου είναι καινούργια, δυστυχώς τα πραγματικά χρησιμοποιήθηκαν από κτίστες το 1905 για τη διακόσμηση του σχολείου της περιοχής.





ΥΣ Η εφημερίδα Εξπρές έγραφε ότι η παράσταση γινόταν χθες, εγώ γνωρίζω για 29 Αυγούστου, αν κάνω λάθος συγχωρέστε με

Φωτο www.ethnos.gr

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

ειναι πανεμορφο μερος μεσα στην φυση ..... κριμα που δεν γινοντε περισσοτερα πραγματα εκει


καλημερουδια

Υάδα είπε...

υπάρχουν τόσοι θησαυροί στην πατρίδα μας που δυστυχώς τους αγνοούμε...

Ελπίζω αν τα καταφέρεις να κάνεις ένα ταξιδάκι προς τα πάνω και να απολαύσεις την παράσταση, αν βέβαια δεν έχει γίνει :-))

Νύχτα ταξιδιάρικη να έχεις

m.blanco είπε...

@korinoskilo Είχα πάει παλιότερα στην περιοχή και είναι πανέμορφη.

m.blanco είπε...

@Υάδα Μάλλον είχε κάνει λάθος η εφημερίδα αλλά δυστυχώς είναι μακρυά και δεν υπάρχει χρόνος για να πάω:-)
ταξιδιάρικη νύχτα να έχεις και σύ και να είναι καλό το ταξίδι:-)))