5.6.09

Εκδρομές - Εκλογές 1: 2,20 Χ: 3,40 2: 2,10


"Να πάω για μπάνιο ή να ψηφίσω" Αυτό είναι το πιο επίκαιρο ερώτημα των ημερών.
Έχουν γραφτεί και ειπωθεί δεκάδες απόψεις, "Δε θα τους κάνω τη χάρη να χάσω το τριήμερο"
"Ψήφισε και μετά πήγαινε για μπάνιο" "Αφού δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για να απέχουμε όλοι ας πει ο καθένας αυτό που θέλει με τη ψήφο του".
Μέχρι και στοιχήματα για τα ποσοστά αποχής παίζονται.
Ο Νίκος Δήμου σε άρθρο του στο LIFO λέει, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε Ευρώπη γιατί κάπου πρέπει να ανήκουμε, με ποιούς να πάμε; με τους Άραβες ή τους Αφρικάνους.
Αφού αναγκαστικά ανήκουμε στην Ευρώπη πρέπει να συμμετέχουμε στους θεσμούς της.
Να αφήσουμε τα μπάνια και τα κομματικά πείσματα και να ψηφίσουμε όχι κόμματα αλλά κυρίως άτομα. Να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους ανθρώπους μας.

Μπορώ να πώ ότι θεωρητικά συμφωνώ με την άποψη του Νίκου Δήμου, μόνο που δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει πράξη, αν μπορούσαμε να διαλέξουμε ένα δύο άτομα από κάθε ψηφοδέλτιο, τότε ναί θα μπορούσε να γίνει.

Με όλη αυτή τη σαπίλα και τη διαφθορά ποιόν να ψηφίσει κανείς. Ακόμα και οι οικολόγοι πράσινοι, ευχάριστη στην αρχή έκπληξη αλλά να μου κοπή το χέρι αν ψηφίσω κάποιον που θέλει να τιμήσει τον Κεμάλ, αυτόν που στο όνομα του βασανίστηκε και διώχθηκε από το σπίτι της η οικογένεια μου όπως και χιλιάδες άλλες σε Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία.

Kάτι της τελευταίας στιγμής, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης διαφωνεί με την πορεία και τη στόχευση των πρασίνων και στηρίζει το Σύριζα.

Θα μου πεις ψήφισε Κατμαν για να τους εξευτελίσεις, αλλά μήπως ξεφτιλίζεις τη χώρα και τον εαυτό σου μαζί;
Αυτό που μου αρέσει το όνομα του είναι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα γι αυτό.
Υπάρχουν πάνω από 20 κόμματα με όλων των ειδών υποψήφιους ψηλούς και κοντούς, χοντρούς και λιγνούς, χαζούς, έξυπνους και εξυπνάκηδες, τίμιους και άτιμους, κλέφτες κι αστυνόμους, χριστιανούς και μωαμεθανούς, Έλληνες και ανθέλληνες από όλα έχει ο μπαξές διάλεξε και ψήφισε, αν πάλι δε θέλεις πήγαινε για μπάνιο.


8 σχόλια:

vague είπε...

Ωραία παγίδα κι αυτή με τα "καλύτερα άτομα". Όχι μόνο επειδή όπως λες κι εσύ είναι αδύνατο να τους διαχωρίσεις από τα κόμματά τους, αλλά και επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι έχουμε γενικά κακή κρίση σχετικά με το ποιο είναι καλό άτομο.
Καλά άτομα λοιπόν, μπορεί κανείς να εντοπίσει ενδεχομένως και στο ΛΑΟΣ. Δεν είναι παράλογο να περιμένει κανείς ότι αυτά τα άτομα θα δράσουν σε οποιοδήποτε θέμα ανεξάρτητα από τη θέληση του κόμματος που εκπροσωπούν;

THANASIS MAKEDONAS είπε...

καλο ειναι να αναλογιστουμε ολοι τις ευθυνες μας και να ψηφισουμε με ορθη κριση.Αλλα οχι και κατμαν ρε παιδια ελεος δηλαδη.

m.blanco είπε...

Εκτός απο αυτό Συνοδοιπόρε είναι και το ότι η εξουσία διαφθείρει, ακόμα και αν κάποιος είναι έντιμος και ικανός αν εκλεγεί μπορεί να αλλάξει.

m.blanco είπε...

@Θανάση σίγουρα όχι κατμαν αλλά και μόνο η απειλή ότι θα εκλεγεί προσφέρει μια ικανοποίηση.

korinoskilo είπε...

εγω ψηφιζω παντως το εχω δηλωσει :)))


καλο βραδυ :)

D.Angel είπε...

Είναι αυτό που λένε
δεν που δεν....
δεν πας για ψαρεμα;
Φιλιά πολλά από μένα που ακόμα το ψάχνω και δεν έχω αποφασίσει γι αυριο!

m.blanco είπε...

Καλή επιτυχία σε όποιον ψηφίσεις korinoskilo
(το ήξερα διάβασα το post σου:)

m.blanco είπε...

@dreamer-angel Καλή ιδέα το ψάρεμα είμαι και δίπλα στη θάλασσα.
Φιλιά κι από μένα